Нарешті у репертуарі Театру ім. Лесі Українки – шедевр української драматургії «Украдене щастя» великого Івана Франка. П’єсу поставив європейський режисер, лауреат міжнародних фестивалів Європи, Росії, країн Азії Лінас Зайкаускас. Свого часу він був керівником і директором Міжнародного театрального фестивалю імені Вітольда Гомбровича та Міжнародного фестивалю культури в Радомі. Працював художнім керівником Руського драматичного театру у Вільнюсі, художнім керівником і директором Театра Повшехни в Радомі, очолював Челябинський академічний театр драми ім. Наума Орлова, а згодом – Паневежиський драматичний театр ім. Ю. Мільтініса. Викладав у Музичній академії Литви, в Паневежиській консерваторії, в Йельському університеті, e Вищій школі журналістики у Варшаві.
«Лінас Зайкаускас – дуже відомий постановник…, – каже головний режисер Театру ім. Лесі Українки, заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков. – Його вистави з успіхом ідуть у Литві, Польщі, Румунії, Україні, Росії, Турції, Грузії, Україні… Цікава деталь: Лінас був біля керма славнозвісного Паневежиського театру, де служили і продовжують служити майже усі зірки литовського кіноекрану. Щодо наших акторів, робота з Лінасом їм дуже припала до душі».
Любителям театрального мистецтва несила чекати прем’єри адже дуже хочеться побачити яким Лінас Зайкаускас відчув наше «Украдене щастя», яке сценічне життя подарував відомій на цілий світ українській п’єсі.
В очікуванні прем’єри і трупа театру! Майже усі артисти у захопленні від «Украденого щастя»: і ті, що зайняті у постановці, і ті, кому пощастило побачити її під час здачі.
До останніх належить Дмитро Алексеєнко: «Вистава міць! Вистава – бомба!, – каже актор, – я відчув справжнє театральне потрясіння… Дуже атмосферна постановка – ніби розчиняєшся в тому, що відбувається. Потім ще довго залишаєшся під враженням».
«Я отримав велике задоволення та естетичну насолоду, – додає Максим Монастирський, – радію, що вистава надихає людей думати, адже сповнена глибокого змісту. Актори, задіяні в «Украденому щасті», відкрилися для мене з неочікуваної та приємної сторони… Рекомендую до перегляду усім, хто хоче насолодитися класичною драматургією в цікавому сучасному прочитанні».
«Це одна з тих вистав, – каже Олександр Нагорний, – завдяки яким тебе переповняє гордість за свій театр, а ще радість за колег, яким пощастило брати участь у створенні постановки».
«Працювалося легко… – пригадує репетиційний процес Юлія Жиліна, –  і те, що вийшло…проникає у саме серце… Вважаю, відчуття від вистави у глядачів буде таким самим…»
«Наше «Украдене щастя» – боротьба почуттів, буревій емоцій, – говорить виконавець ролі Михайла Руслан Куксенко, – У глядача просто не буде можливості відволіктися чи занудьгувати, адже події у виставі розгортатимуться дуже стрімко. Прекрасна режисерська робота, декорації, які виглядають дуже сучасно. Наше «Украдене щастя» – видовище заворожуюче…»
Марина Юрченко у виставі грає Анну.  «Для мене це дивовижна можливість розкрити багатогранний жіночий образ, – каже актриса, – і разом із глядачами поміркувати на такі вічні теми як кохання, обов’язок, гріх, спокута… Мені здається, це саме та вистава, в якій щоразу відкриватимуться нові сенси, нові тлумачення, нові відчуття…»
Охоче ділиться враженнями і Олександр Тарханов. Актор грає в «Украденому щасті» чоловіка Анни Миколу: «Робота була неймовірно цікавою. Ми всі закохалися як в матеріал, так і в самий процес. А, як правило, все, що створюється з любов’ю, приречене на успіх».

Альона Карапиш
нач. прес-служби