Юрченко Марина Павлівна
Заслужена артистка України 

Закінчила Дніпропетровський театрально-художній коледж у 2002 році.
В Академічному музично-драматичному тетрі ім. Лесі Українки працює з 1998 року.

Нагороди:
Почесне звання “Заслужена артистка України” (2018)

Лауреат Вищої театральної премії Придніпров’я “Січеславна” в номінації “Кращий дебют” за роль Феніси в спектаклі “Винахідлива закохана” за п’єсою Лопе де Вега (1999)
Лауреат Міжнародного театрального фестивалю “Класика сьогодні” в номінації “Краща молода актриса фестивалю” за роль Феніси в спектаклі “Винахідлива закохана” за п’єсою Лопе де Вега (1999)
Лауреат Всеукраїнського театрального фестивалю “Леся Українка на межі тисячоліть” в номінації “Краща жіноча роль” за роль Долорес у спектаклі “Камінний господар” за п’єсою Лесі Українки (2000)
Лауреат Гран-прі Вищої театральної премії Придніпров’я “Надія Січеславни” в номінації “Краща жіноча роль” за роль Рахілі у виставі “Ягничка” за п’єсою Н. Птушкіної (2003)
Лауреат IX Міжнародного театрального фестивалю «Класика сьогодні» в номінації «Краща жіноча роль» за роль Ельміри у виставі “Тартюф” за п’єсою Мольєра (2013)
Лауреат Міської премії в області культури «Кам’янське мистецьке перевесло» за роль Анни у виставі “Украдене щастя” за п’єсою І. Франка (2018)
Лауреат XI Міжнародного театрального фестивалю «Класика сьогодні» в номінації «Краща жіноча роль» за роль Анни у виставі “Украдене щастя” за п’єсою І. Франка (2019)
Лауреат Гран-прі XV Всеукраїнського конкурсу виконавців художнього слова імені Лесі Українки (2020)
Лауреат Вищої театральної премії Придніпров’я “Січеславна” в номінації “Краща жіноча роль” за роль Лесі у виставі “Цілую. Леся” за п’єсою М. Ненашевої (2021)