Любителів скрипкової музики, прихильників таланту скрипаля-віртуоза Олександра Володіна запрошуємо у  неділю 11 листопада  не пропустити  концертну програму «Антоніо Вівальді. Пори року».  Зважаючи на те, що на попередній, прем’єрний показ цієї програми (26 жовтня) квитки були розкуплені  задовго до самої події (навіть на приставні стільці!) і багато бажаючих  просто не змогли потрапити до глядацької зали Театру ім. Лесі Українки, було вирішено не відкладаючи у довгий ящик повторити цей унікальний  концерт.

Цикл з 4-х концертів Антоніо Вівальді  «Пори року», які композитор написав в 1723 році для скрипки та оркестру, як відомо, є одним з найпопулярніших музичних творів в світі. Концерти з цього циклу – «Весна», «Літо», «Осінь», «Зима» – входять до золотого репертуару найвидатніших скрипалів-віртуозів. Існує безліч аранжувань кавер-версій,  обробок цих творів, але Театр ім. Лесі Українки і лауреат міжнародних музичних конкурсів Олександр Володін пропонують слухачам  академічний формат виконання циклу концертів «Пори року».

У програмі, яку театр пропонує любителям музики, можна буде не тільки насолодитися виконавською майстерністю Олександра Володіна, але й за допомогою ведучих – артистів драми Марини Юрченко і Руслана Куксенко –дізнатися більше про рудого священика – маестро Вівальді, зануритися в атмосферу Венеції початку 18-го століття, почути сонети, складені самим композитором в якості епіграфу до кожного з чотирьох концертів.

Кажуть, що «Пори року» – це музика, що зійшла з небес. Хто знає, може і справді ангели співали венеціанському маестро його знамениті музичні теми.

Створена триста років тому, за часів, коли в європейській культурі панував стиль бароко, ця музика, тим не менш, ідеально збіглася з нашим часом. Проста, яскрава, емоційна, ритмічна, вона відразу лягає на слух і ніби випромінює гармонійне світосприйняття, вона немов просякнута симпатією до людини.

 Ірина Федорова,

керівник літературно-драматургічної частини театру