З величезним успіхом пройшла восени минулого року на Новій сцені театру ім. Лесі Українки прем’єра концерту «Vivat оперета!». Кілька хвилин не відпускали глядачі зі сцени щасливих артистів. А святковий настрій потім ще довго «не відпускав» самих глядачів.
А все чому? Та тому, що пустотлива, весела, легковажна і прекрасна оперета занурює нас в особливий, майже казковий, безтурботний і щасливий світ. Ні, звичайно, у героїв трапляються прикрощі і тривоги, але швидкоплинні … Вони часом страждають від нерозділеного кохання, але дуже недовго … Бо неодмінно станеться якийсь щасливий випадок, прийдуть на допомогу друзі, проясняться заплутані обставини і всі неприємності зникнуть, як легка хмарка в ясний сонячний день. За цю сонячність ми і любимо оперету! Нам теж дуже хочеться туди, в компанію до цих безтурботних, веселих і милих, людей.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Vivat оперета!”]

Але все ж головне, що надає опереті її магічну привабливість – це музика! У концерті «Vivat оперета!» У виконанні солістів театру і оркестру ви почуєте арії та дуети з оперет, написаних королями жанру: Імре Кальманом, Іоганном Штраусом, Францем Легаром, Палом Абрахамом …
Кажуть, що в опереті потрібно співати, як в опері, грати, як в драматичному театрі, а танцювати, як у балеті. Всі ці вміння і продемонструють публіці артисти Театру ім. Лесі Українки: заслужена артистка України Світлана Комарова, Наталя Шарай, Євген Босенко, Сергій Винокуров, Юрій Субот, Ольга Онискевича, Дмитро Сороколат, Олександра Івлюшкін, Вікторія Тютюренко і Богдан Діденко. Оперету неможливо уявити без запальних танців, і, зрозуміло, в концертній програмі також будуть зайняті артисти балету.
А вести програму будуть Марина Юрченко та Руслан Куксенко. Вони постануть в образах директора театру Франка і служниці Адель, життєрадісних героїв оперети Й. Штрауса «Летюча миша».
Хочете додати до коротких січневих днів трохи яскравого сонечка і легковажних веселощів? Побувайте на концерті «Vivat оперета!» І до самого кінця зими ви не зможете заховати щасливу посмішку кожного разу, як будете згадувати цю подію. Посміхайтеся, панове! Посміхайтеся!

Ірина Федорова,
керівник літературно-драматургічної частини театру