Про це йдеться у розпорядженні голови Дніпропетровської облдержадміністрації від 20 серпня 2021 року, № Р-716/0/3-21 «Про занесення об’єктів культурної спадщини до Переліку об’єктів культурної спадщини зі статусом щойно виявлених». Серед інших об’єктів, які згідно з цим документом включені до Переліку об’єктів культурної спадщини Дніпропетровщини, вказано і будівлю Палацу культури (колишній палац ім. Горького), яка нині передана Академічному музично-драматичному театру ім. Лесі Українки.

У документі зазначено, що цінність цього об’єкту полягає у тому, що це «Одна з найбільш монументальних та представницьких міських громадських будівель у стилістиці радянського неокласицизму, яка відіграє провідну роль в архітектурному середовищі, завдяки чому позитивно вплинула на архітектурно-містобудівний аспект розвитку культури міста Кам’янське»

Палац культури імені Горького, був збудований у 1954 році за спеціальним проектом відомого архітектора Михайла Васильовича Братцева  і належав Придніпровському хімічному заводу. Головною прикрасою палацу став величний зал для глядачів з чудовою акустикою.

Палац культури став улюбленим місцем відпочинку мешканців прилеглих районів. У ньому проходили вистави, концерти та свята, працювали численні творчі студії і спортивні гуртки, бібліотека, театр юного глядача і театр ляльок.

Після розвалу СРСР, колись популярний ДК, поступово приходив у занепад. Його будівля більше 10 років не опалювалась і все ішло до того, що згодом ця монументальна споруда повністю зруйнувалася, як багато домів у цьому районі.

За ініціативи мера Кам’янського Андрія Леонідовича Білоусова  у 2016 році палац культури було передано у комунальну власність міста.

Спільними зусиллями міста та Театру імені Лесі Українки будівлю палацу культури було повністю відновлено. Відремонтований Палац  був знову відкритий 16 вересня 2017 року у день святкування 267-ї річниці міста та переданий Академічному музично-драматичному театру імені Лесі Українки і зараз має назву Нова сцена.

З цього часу почалося відродження цього «заслуженого» центру культури нашого міста. У ньому функціонують 3 сцени, йдуть вистави для дітей та дорослих, відбуваються концертні програми за участю артистів та оркестру театру, працюють  театральні та танцювальні гуртки, проводяться свята. Зараз в ньому, як і десятки років назад, актори після закінчення вистави виходять на уклін під бурхливі глядацькі оплески, лунає веселий сміх дітей, які спішать на заняття до творчої студії «Гармонія», а наречені обмінюються обручками під безсмертний вальс Мендельсона.

Керівництво Театру імені Лесі Українки має плани подальшого розвитку Нової сцени, щоб зробити її повноцінним та улюбленим місцем відпочинку й реалізації своїх талантів для жителів Кам’янського. Окремі вистави з репертуару театру будуть йти тільки тут, без повторів на Основній сцені і з часом їх буде значно більше. Для показу своїх вистав будуть запрошуватися інші українські театри, тому глядачі зможуть побачити гру відомих українських театральних «зірок». Будуть відкриті нові творчі студії як для дітей, так і для дорослих. Збільшиться кількість концертів та різноманітних святкових програм. Ми запрошуємо всіх кам’янчан стати прихильниками Нової сцени і обіцяємо, що тут Вам завжди буде цікаво, комфортно, весело, та затишно.