Початок цього сезону виявився для нашого театру дуже щедрим на гастрольні поїздки. В жовтні з виставами «Украдене щастя» і «Тартюф» виїжджали до Грузії, виступали там в невеликому в порівнянні з Кам’янським, але дуже старовинному  місті Ахалцихе.

Це була важлива поїздка для наших артистів, бо до цього на зарубіжних гастролях ми були вже багато років тому. Звичайно, отримали багато вражень та емоцій від зустрічей з грузинськими глядачами, від чудової природи і старовинних пам’яток архітектури. А от будівля самого Месхетинського державного театру вразила своєю … занедбаністю. Це дуже дивно, бо на цій сцені проходять державні і міжнародні фестивалі, гастролює багато театрів. 

Кажуть, що наступного року грузинський уряд має профінансувати капітальний ремонт ахалцихського театру і тоді все зміниться на краще. Від щирого серця бажаємо цього нашим колегам, і всім мешканцям Ахалцихе, які нас дуже  тепло зустрічали. Овації, квіти, подарунки та вигуки «Приїжджайте ще!» – таким  був підсумок наших гастролей в Грузії.

В листопаді показали  «Метод Гренхольма» і того ж таки «Тартюфа» в Кропивницькому на прославленій сцені Театру Корифеїв, місці де народився український професійний театр. Було дуже приємно грати на підмостках, що зберегли особливу атмосферу, пронизану енергетикою великих театральних діячів. Як завжди, ці спектаклі пройшли з великим успіхом, а наш театр отримав нових прихильників і поціновувачів.

Листопад подарував нам також зустрічі з глядачами Новомосковська, де ми показали «Наталку Полтавку»,  і Мелітополя, туди ми повезли оперету «Летюча миша». В грудні покажемо знамениту оперету І. Штрауса в Запоріжжі, а в січні нас чекає Одеса. До речі, з одеськими глядачами у Театру ім. Лесі Українки м. Кам’янського склалися особливо теплі стосунки, ми дуже часто буваємо в цьому колоритному місті, наш театр там знають і люблять. Цього разу повеземо туди прем’єрну виставу «Скільки років нареченій?» і казку «Спляча красуня».

Як не дивно, найголовніша ціль гастрольних поїздок – це не прибуток (хоча, безумовно, і це важливо!). Гастролі – це величезний досвід для артистів, заряд енергії і натхнення, це потужний стимул творчого характеру, можливість узнати про себе щось нове і важливе.

Що ж, наш колектив завжди готовий знову і знову наражатися на такі хвилюючі іспити, задля того, щоб повертатися і радувати кам’янчан  своїм набутим професійним досвідом.