29 березня  у Дніпровському академічному театрі драми та комедії  визначили переможців ХХІХ фестивалю-конкурсу на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2021».

Церемонія нагородження стала логічним завершенням театрального фестивалю, який тривав протягом останніх 10 днів березня на різних театральних майданчиках нашого регіону. Всього було показано 17 кращих вистав сезону. З них журі визначило переможців у традиційних для фестивалю номінаціях  –  найкращі режисерська робота, сценографія, музичне оформлення, чоловіча та жіноча ролі, а дебютантам конкурсу присудили премію «Надія Січеславни-2021».

На фестиваль-конкурс ми представили виставу-подорож «Цілую. Леся». Маргарита Ненашева отримала премію «Надія Січеславни-2021» у номінації «Краща режисерська робота», а за виконання ролі Лесі Українки заслужена артистка України Марина Юрченко отримала премію у номінації «Краща жіноча роль».

Також Спеціальним дипломом «Пропаганда театрального мистецтва» нагороджено журналіста газети «Любимый город» Віталія Баранніка за активну інформаційну підтримку театрального мистецтва у Кам’янському.  А премія в номінації «Репутація та повага»  від  Торгової марки «Таврія»  вручена художнику-оформлювачу Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Оксані Лавринчук.

   

Організатор конкурсу – Дніпропетровське міжобласне відділення Національної спілки театральних діячів України, за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

На цю подію щороку з нетерпінням чекають театри Дніпропетровщини та Запоріжжя, адже лише в рамках «Січеславни» актори, режисери, постановники та усі причетні до створення театрального дійства на сцені можуть почути від провідних театрознавців України розгорнуту критику вистав. Це обґрунтовані рецензії, які складаються як з позитивних відгуків, так і з критичних зауважень.

Переможці «Січеславна-2021»
Найкращою виставою для дорослих став «Пейзаж» театру «Академія руху» з Кривого Рогу. Для дітей – «Віслючок, який мріяв стати зіркою» Дніпровського міського театру ляльок.  Найкращими виконавцями жіночої та чоловічої ролі стали актриса Кам’янського музично-драматичного театру заслужена артистка України Марина Юрченко та актор Криворізького академічного театру драми та музичної комедії Багдан Юзепчук. Найкращим акторським дуетом визнано Сергія Клименка та Володимира Владімірова із Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо!».

Вітаємо всіх з яскравою перемогою та бажаємо подальших творчих успіхів, натхнення, нових ролей і вистав.