У цьому році на здобуття головної театральної премії Придніпров’я  Театр ім. Лесі Українки виставить спектаклі «Таємниці Мадридського двору» і «Потвора».

У весняному фестивалі «Січеславна» беруть участь тільки професійні театри регіону. На щорічний конкурс виставляють прем’єрні вистави сезону, які дійсно визначають художній і професійний рівень колективу. Фестиваль буде проходити з 15 по 24 березня 2019 року на базах театрів Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Запоріжжя та Павлограда.

Комедія «Таємниці Мадридського двору» поставлена ​​заслуженим діячем мистецтв України Олександром Варуном, художнє оформлення вистави Ірини Кохан, хореографічне рішення Наталії Клішиної. Прем’єра відбулася в жовтні 2018 року, і отримала багато позитивних відгуків від глядачів.

Прем’єра іронічної комедії з елементами драми «Потвора» від київського режисера Юлії Мороз і художника-постановника Олександри Крмаджян пройшла на сцені театру імені Лесі Українки в березні 2018 року. Глядачі дали оцінку: сміливо, нестандартно і гостро.

А професійну оцінку обидві вистави отримають від журі фестивалю «Січеславна-2019» 21 і 22 березня на Основній сцені театру.

Церемонія нагородження переможців регіонального фестивалю відбудеться 25 березня 2019 року в одному з театрів м. Дніпро.

За 28 років театр отримав більше 80 дипломів в різних номінаціях. В тому числі Гран-прі «Січеславни» за сценографію до вистави «Шельменко-денщик» у 2002 році, Гран-прі «Надія Січеславни» за кращу жіночу роль у виставі «Ягничка» Марина Юрченко у 2003 році,  Гран-прі «Надія Січеславни» за кращу чоловічу роль у виставі «Танго на вечірній зорі» Олег Волощенко у 2007 році, Гран-прі «За гармонію і  єдність в керівництві театром» директор театру заслужена артистка Казахстану Маргарита Кудіна, та художній керівник театру заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков у 2013 році.