Тільки два дні в квітні у кожного справжнього театрала Кам’янського буде унікальна можливість подивитися вистави талановитого колективу Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру. Чому унікальна? Та тому що МАХРДТ вже давненько не заїжджав до нашого міста. Але багато хто пам’ятає і люблять цей театр – свого часу він брав участь у нашому театральному фестивалі «Класика сьогодні».
Гастролі розпочнуться 11 квітня показом тонкої, ліричної, парадоксальної та дуже життєвої комедії «Ну, спасибі тобі … Яшо!» за п’єсою Ефраїма Кішона «Шлюбний договір». У виставі з тонким єврейським гумором нам повідають історію однієї родини, де через відсутність документу руйнуються не тільки взаємини, а й система цінностей кожного учасника конфлікту. Справа в тому, що в Ізраїлі серед рабинів є частина незаконнонароджених – «мамзер», яким заборонено одружуватися. Тому свідоцтво про шлюб батьків обов’язково потрібно пред’явити, щоб переконатися, що наречений – не «мамзер». А документ кудись зник! Запрошення на весілля розіслані, зал орендований … Наречена панікує, наречений переживає, а до Яші Зіскіна в Мексику не додзвонитися …

Скажете, що не дуже-то весело? Але ця комедія неймовірно добра! Адже перемагає ЛЮБОВ!

12 квітня миколаївські майстри сцени запрошують подивитися нову версію всесвітньо відомої комедії Карло Гольдоні про пригоди безжурного Труффальдіно з Бергамо! Чарівний шибайголова Труффальдіно, керуючись принципом «дві платні краще, ніж одна», наймається слугою до двох різних господарів. Причому один – це переодягнена в чоловіче вбрання красуня, інший – дуелянт, що ховається від правосуддя.
Додайте до цієї компанії двох дивакуватих батьків, примхливу наречену, ревнивого нареченого, моторну служницю, екстравагантну господиню готелю, і – найголовніше – яскраву карнавальну Венецію – і Ви зрозумієте: це треба неодмінно бачити!