10 років тому на сцені Театру ім. Лесі Українки відбулася прем’єра вистави «Тартюф» за п’єсою всесвітньо відомого драматурга Жана-Батіста Мольєра у постановці заслуженого діяча мистецтв України Сергія Анатолійовича Чулкова. Ця комедія стала справжнім хітом в репертуарі нашого театру – з  дня її першого показу цю виставу подивились тисячі глядачів, але вона знову і знову збирає повні зали. І кожного разу, коли виконавець ролі Тартюфа, заслужений артист України Олег Волощенко виходить на фінальний поклін, його завжди вітають вигуками «Браво!» і гучними оплесками, які довго не вщухають.

 

– Тартюф – моя шалено улюблена роль. Ця роль дуже багато «зрушила» в моєму житті. Вона змінила мене і внутрішньо, і зовнішньо. Заради неї я, власне, волосся на голові обрити, та так і залишився з цією «зачіскою» – мені  стало так комфортно, – зізнався в одному з інтерв’ю Олег Волощенко.

Звісно, що за 10 років частково змінився акторський склад вистави, та й сама вистава також змінилася. Проте ця дотепна історія про спритних дармоїдів, довірливих панів, ображених дружин і палких закоханих завжди викликає щирий сміх у глядачів, а пройдисвіт Тартюф незмінно дивує, вражає, лякає  і навіть захоплює цілісністю своєї натури.

Ми впевненні, що 10 років – це перший, але однозначно не останній ювілей цієї вистави. А ще ми хочемо, щоб 10-річний ювілей «Тартюфа» став справжнім святом для глядачів та акторів, які 19 березня вийдуть на сцену, щоб знову вдихнути життя в героїв безсмертної п’єси Мольєра. Ми запрошуємо всіх шанувальників нашого театру в цей день прийти на виставу і насолодитись грою акторів та привітати їх зі святом своїми щирими оплесками. Своєю чергою ми приготували для присутніх чимало цікавих сюрпризів. Ми проведемо вікторину серед глядачів, всі учасники якої отримають у подарунок програмку з автографами акторів, а переможець отримає запрошення на дві особи на прем’єру детективу «Мишоловка», яка відбудеться 25 березня. Всі охочі після вистави зможуть сфотографуватись з улюбленими акторами. А ще… Проте ми не будемо розкривати всіх секретів. Якщо вам цікаво, якщо ви любите театр, якщо ви в захваті від гри наших акторів, обов’язково приходьте 19 березня о 16:00 на Основну сцену театру і ми відсвяткуємо ювілей «Тартюфа» разом!