6 березня,  напередодні  Міжнародного жіночого дня відбулася знакова подія для всіх містян, небайдужих до мистецтва – в приміщенні  Нової сцени Театру ім. Лесі Українки на 3-му поверсі відкрився ще один театральний простір: Камерна сцена.  Колишню лекційну залу колишнього ПК ім.  Горького тепер не впізнати. Сіро-синя гамма свіже відремонтованих стін і драпіровок, білі ошатні столики,   сценічний майданчик  невеликий за розміром, але облаштований сучасною освітлювальною, звуковою і відео апаратурою, відстань між  артистами і глядачами майже відсутня, що створює особливу  довірливу та щиру атмосферу.

До відкриття Камерної сцени музиканти  оркестру підготували  святкову програму «Весна в ритмі вальсу». Ідею такого музичного вечора, присвяченого вальсам, запропонував Олександр Володін, концертмейстер оркестру, скрипаль-віртуоз, заслужений артист України.  Багато хто знає, що Олександр створив вже кілька програм для струнного квартету, які з успіхом пройшли  на Новій сцені в Блакитній вітальні. Це «Весняний дивертисмент»  і  «Астор П’яццолла. Танго пристрасті» (до речі тепер ці програми будуть відбуватися вже у приміщенні  Камерної сцени, тож слідкуйте за репертуаром!). Для «Весни в ритмі вальсу» склад музикантів-виконавців вирішили розширити: п’ять скрипалів, альт, віолончель, бас-гітара, флейта, кларнет і, звичайно ж, піаніно – все для того, що не пропустити жодної деталі, жодного нюансу в партитурі чудових вальсів.   

Звучали життєрадісні твори короля вальсів Іоганна Штрауса, елегантний вальс Лео Деліба із балету «Коппелія»,  віртуозний коллаж на теми Джоаккіно Россіні, а також найвідоміші вальси 20-го століття: Георгія Свиридова, Дмитра Шостаковича, Іллі Шатрова, Іона Івановича, Ігоря Шамо, Андрія Петрова, Євгена Доги, Арама Хачатуряна.  

Програму прикрасили чудові голоси заслуженої артистки України Світлани Комарової, Наталії Шарай, Євгена Босенка. Ведучі вечора заслужена артистка України Марина Юрченко і Руслан Куксенко були чарівними і дотепними.

Вітаємо всіх, хто причетний до відкриття Камерної сцени!  Сподіваємось, що вона стане для кам’янчан одним із улюблених місць дозвілля. 

Ірина Федорова, керівник літературно-драматургічної частини