Театр ім. Лесі Українки м. Кам’янського, як і багато  інших театрів України, подавав заявку до Українського культурного фонду в рамках програми «Культура в часи кризи: інституційна підтримка».

Зрозуміло, що через обмеження, пов’язані з розповсюдженням коронавірусної хвороби, театри в 2020 році несуть значні збитки,  тож допомога,  яку запропонував УКФ,  виявилася дуже своєчасною.

Написання заявки та її узгодження – дуже непроста процедура, але усім прихильникам нашого  творчого колективу буде приємно дізнатися, що врешті-решт ми успішно пройшли всі етапи конкурсного відбору, отримали грант і наразі чекаємо надходження грошей на рахунки.

Обсяг гранту досить великий – 607 798 грн. За його умовами театр зможе витратити кошти на погашення комунальних платежів (опалення, водопостачання та водовідведення), а також на деякі видатки, пов’язані з експлуатацією будівлі  (пожежна та охоронна сигналізація,  оплата інтернету та зв’язку, виготовлення технічного паспорту будівлі театру, оплата необхідних робіт із запуску системи опалення). Тепер, завдяки гранту УКФ,  театр зможе важко зароблені в умовах карантинних обмежень кошти направити на творчий розвиток.  

Ми вдячні УКФ та  сподіваємося на плідну співпрацю з фондом і надалі, адже маємо багато цікавих ідей творчих проектів.