Прем’єра вистави «Метод Гренхольма» за п’єсою іспанського драматурга Жорді Гальсерана відбулася чотири року тому – і відразу любов глядачів, визнання театральних експертів (перемога на фестивалі «Січеславна-2014»).
Згодом з об’єктивних причин вистава була знята з репертуару. Але глядачі увесь час питали, коли знову зможуть її побачити. Керівництво театру прислухалося до численних прохань. Наразі спектакль відновлюється. Прем’єра запланована на 28 квітня.
В ролях – сузір’я артистів: лауреати різноманітних театральних фестивалів Марина Юрченко, Олександр Тарханов, Максим Монастирський, заслужений артист України Олег Волощенко.
Ось такою була реакція кам’янчан на новину про те, що «Метод Гренхольма» нарешті відновлюється:
– Відмінна постановка!
– Вистава БОМБА, тільки хто підкаже, що робити, щоб не плакати?
– Молодці! Цікаво подивитися спектакль в оновленому складі.
Трактування п’єси «Метод Гренхольма», запропоноване молодим режисером Владою Белозоренко, сповнене свіжих рішень. Тут є все – глибина, філософія, вир людських емоцій, сплеск чуттєвості та крах ілюзій.
В оформленні – строгість і простота форм. Колір міняється несподівано (фіолетовий, зелений, червоний…), немов розбиває життя героїв на етапи, інтригує і заворожує глядачів.
Співбесіда – прикра необхідність, переживши яку можна отримати бажане місце з гідним окладом. Така зав’язка вистави. На посаду комерційного директора транснаціональної компанії мітять чотири кандидати. Але чи ті це люди, за яких себе видають?
Голос, мерзенний як скрегіт заліза по склу, оголошує завдання – визначити, хто ж з претендентів таким не є. Мета хитросплетінь, названих «методом Гренхольма», – змусити кандидата розкритися, оголити свою справжнє єство. Претенденти рвуться в бій, без втоми шукають вихід з психологічного лабіринту, збудованого фахівцями з найму. І… видають себе з головою.
Банальна, на перший погляд, співбесіда перетворюється на заплутану головоломку з багатьма невідомими. Сюжет розвивається в традиціях класичного детективу – справжня кількість претендентів на посаду стає відома лише наприкінці вистави.

Алена Карапиш,
нач. прес-служби