25 травня на Основній сцені театру ми покажемо грандіозний мюзикл «Шоумен», в основу сюжету якого покладено історію життя Фінеаса Барнума, одного з найвідоміших представників американського шоубізнесу  XIX століття.

Барнум насамперед відомий тим, що створив один із перших у світі пересувних цирків, у трупі якого на початку 1882 року було 370 артистів, а в цирковому звіринці містилася величезна кількість найекзотичніших тварин!

Роль Фінеаса Барнума у мюзиклі «Шоумен» виконує добре відомий глядачам нашого театру актор і співак Євген Босенко, який стверджує, що до роботи над цим образом ставився з особливим почуттям і увагою.

Коли тобі довіряють роль людини, яка реально існувала, недостатньо просто щось зіграти на сцені, потрібно передати внутрішній стан цієї людини, передати її ставлення до інших людей, її моральні принципи, її погляди на якісь речі та події. А якщо говорити про Фінеаса Барнума, то це не просто людина, це Особистість, яка залишила помітний слід в історії всього людства. Він був бізнесменом, політиком і шоуменом і його внесок у розвиток світової культури досить вагомий. Але, крім цього, він, можливо, одним із перших у світовій історії, дав можливість людям, які були ізгоями суспільства, реалізувати свої можливості та жити повноцінним життям. Так, багато його починань мали явно комерційні цілі, але саме Барнум першим почав виступати за соціалізацію людей, яких у нас зараз заведено називати фріками, – каже Євген Босенко.

Дійсно, бувши бізнесменом, і турбуючись насамперед про прибутковість своєї справи, Барнум водночас виступав за рівні права для всіх людей, незалежно від кольору шкіри, раси чи якихось їхніх фізичних особливостей. Цю свою громадянську та людську позицію Барнум повною мірою продемонстрував при заснуванні свого легендарного цирку. Він пропонував роботу людям з певними фізичними вадами, але не просто експлуатував ці їх особливості, а вселяв в них впевненість, що вони можуть бути повноцінними членами суспільства, можуть користуватися всіма правами, закохуватись, народжувати дітей, можуть бути щасливими.

Боротьба за рівні права для різних людей, це тільки одна сторінка багатогранного і яскравого життя Фінеаса Барнума. У нашому мюзиклі ми намагались показати Барнума і як люблячого чоловіка, і як чуйного батька, і як креативного менеджера, і як вірного друга. Ми не приховували й тих помилок, які також були в його біографії. Бо немає у світі абсолютно ідеальних людей, але саме сміливість піти на ризик, сміливість спробувати щось нове, сміливість визнати свої помилки та найти в собі сили виправити їх і робить людину Особистістю! І познайомитись з цією особистістю ми запрошуємо глядачів 25 травня.

Чекаємо вас на Основній сцені театру о 18:00. Обов’язково приходьте – буде весело, яскраво і цікаво.

Замовити квитки та отримати довідки можна за телефоном: (067) 638-14-09
Тел. каси: (068) 680 74 30