Ввечері 3 грудня, коли більшість жителів Кам’янського, повернувшись додому після трудового дня, дивилися теленовини, «зависали» в інтернеті або займалися звичними побутовими справами, на Камерній сцені Театру ім. Лесі Українки відбулася прем’єра концерту «Музичні шедеври епохи бароко».   Лише  сорок щасливчиків змогли стати свідками цієї події, адже у  невеликому  приміщенні  Камерної  сцени в умовах карантинних обмежень   можна було заповнити  лише половину місць. Отже цих сорок кам’янчан і справді стали обраними, бо їм довелося в цей вечір насолоджуватися  музикою, сутність якої – відобразити  «повний порядок і гармонію  Всесвіту».

Ми вже звикли до високого рівня виконавської майстерності музикантів нашого театру, але здається цього вечора вони перевершили себе.  Заслужений артист України Олександр Володін, скрипаль-віртуоз і керівник камерного складу оркестру, відібрав до програми вишукані твори. Прозвучали  Кончерто  гроссо ре мінор А. Вівальді,   «Канон» І. Пахельбеля, «Адажіо» І.К. Баха  і Badinerie  І. С. Баха, «Пасакалія»  і «Музика на воді» Г.Ф. Генделя, Концерт для труби І.Г. Неруди, написані безпосередньо в епоху бароко, а також – твори композиторів інших часів, стилізовані під барочну музику: «Менует» із «Сюїти в старовинному стилі» А. Шнітке, «Прелюдія і алегро в стилі Гаетано Пуньяні» Ф. Крейслера,  «Адажіо» Альбіноні, насправді написане Ремо Джазотті.   

Приємно, що в нашому оркестрі  багато чудових музикантів-солістів. Цього вечора окрім Олександра Володіна,  соло виконували скрипалька Юлія Володіна , кларнетист Зафар Махмудов (особливо вразила в його виконанні «Жига» Д. Обера), а як переможно і віртуозно співала труба в руках і вустах Едуарда Бохенко! Цих виконавців ми вже бачили і чули в інших концертних програмах,  а справжнім відкриттям цього вечора стала Наталія Штернер, солістка-вокалістка, сопрано,  яка нещодавно почала працювати в нашому театрі.  Наталія – лауреат кількох міжнародних конкурсів оперети і мюзиклу, у неї надзвичайно приємний, дзвінкий, ніби кришталевий тембр голосу. В концерті вона блискуче виконала складні партії з опер Генделя – арію Моргани з «Альцини» і арію Клеопатри із «Юлія Цезаря в Єгипті».  «Божествено!», – не стримав свого захоплення один із сорока обраних тільки но стихли останні звуки арії, а зал вибухнув оплесками.

Наразі Наталія Штернер разом з театральним оркестром під управлінням Євгена Курова готує свою сольну програму, прем’єра  відбудеться 25 грудня о 16:00 у великій глядацькій залі Нової сцени. В програму увійдуть переважно арії з оперет і мюзиклів, тому концерт так і назвали «В промінні сонячного жанру».  Справжні меломани просто не мають права пропустити цю подію.  

А щодо програми «Музичні шедеври епохи бароко», то вона буде повторена  16 грудня, у середу, о 18:30. Приходьте і станьте обраними!

Ірина Федорова, керівник літературно-драматургічної частини