У рамках театрального тижня школярі Кам’янського два дні поспіль відкривають для себе світ української музики – такий рідний, такий чаруючий… Усе відбувається на Основній сцені Театру ім. Лесі Українки. Грає оркестр, співають артисти театру. Назва дійства – красномовна – «Музика рідного краю». Призначення концерту – сповнити серця глядачів гордістю, за те що саме Україна – є Батьківщиною, адже скільки талантів вона породила.

Розпочав концерт твір геніального українського композитора Миколи Леонтовича, знаний у всьому світі під назвою «Колядка дзвонів». Це маленьке українське диво лунає у силі-силенній голлівудських картин, а на Різдво звеселяє жителів майже усіх континентів. Мелодія добігає кінця, але «Музика рідного краю» продовжує відкривати дітям диковини зі світу української музики та поезії. Звучать твори видатних вітчизняних композиторів, пісні, що увійшли у золотий фонд нашої естради. Майже кожен музикальний номер супроводжують щирі оплески.

Після концерту хлопці та дівчата охоче діляться враженнями, дякують артистам за чудовий концерт. Виявилось, деякі з учнів і гадки не мали, що авторство цих знайомих з дитинства мелодій належить саме нашим землякам. «Тепер ми знаємо, – кажуть діти, – і від того нам радісно!»

Альона Карапиш