Обмінні гастролі між нашим театром та театрами Дніпра — це добра та давня традиція, яку ми вирішили не порушувати навіть під час воєнного часу. Цього року «обмінятися» своїми найкращими виставами ми вирішили з Дніпровським академічним театром драми та комедії, більш відомим, як «Драміком».

9 червня на сцені «Драмікома» ми покажемо дніпровським глядачам детектив за легендарною п’єсою Агати Крісті «Мишоловка» у постановці заслуженого діяча мистецтв України Сергія  Чулкова. Ця вистава, прем’єра якої відбулась 11 березня, викликала великий інтерес у театральної публіки Кам’янського. Тож сподіваємось, що й глядачам з Дніпра вона теж сподобається.

Натомість наші гості з Дніпра в цей же день покажуть на Основній сцені нашого театру комедію «Спальня Сальвадора», яка поставлена за п’єсою відомого італійського драматурга і кіносценариста Альдо де Бенедетті «Сублімація кохання».

Альдо де Бенедетті добре відомий не тільки у себе на батьківщині в Італії, а й в усьому світі – він автор понад два десятки комедій та 118 кіносценаріїв. П’єсу «Сублімація кохання» він написав рівно 60 років тому – у 1963 році. Проте довгий час вона не мала особливого попиту в театральних режисерів. Лише з середини 90-х років минулого століття «Сублімацію кохання» стали ставити на сценах різних театрів світу і вона одразу стала однією з найулюбленіших комедій глядачів.

На сцені «Драмікому» прем’єра комедії «Спальня Сальвадора» відбулася у жовтні 2021 року і мала великий успіх.

Дія у виставі відбувається в Римі, у квартирі видного політичного діяча Леоне Саваста, який під приводом подивитися на оригінал картини Сальвадора Далі, запрошує до себе в гості молоду та енергійну письменницю Паолу. Насправді Саваста планує, що ця екскурсія переросте в романтичне побачення з активнішим продовженням у його спальні. Однак, як і у будь-якій комедії положень, у «Спальні Сальвадора» багато відбувається зовсім не так, як планували її герої. Волею долі у спальню Савасти потрапляє драматург-невдаха П’єтро Десоні, який живе з політиком в одному будинку. Не маючи нагоди втекти, він ховається під диваном, стаючи мимовільним свідком рандеву свого знаменитого сусіда та ексцентричної письменниці.

Нестримні італійські пристрасті, що тісно переплетені з непередбачуваною сюжетною лінією, а також блискуча гра акторів подарують глядачам цілий букет яскравих емоцій, змушуючи їх сміятися від душі і в той самий час співпереживати головним героям.

Роль поважного депутата Леоне Саваста гратиме  народний артист України Віктор Гунькін, який добре відомий театралам Кам’янського. У 80-х роках він був актором нашого театру, на сцені якого зіграв чимало яскравих ролей. Віктор і зараз, працюючи в Дніпрі, залишається мешканцем Кам’янського.   Провідна майстриня сцени, актриса Людмила Журавель перевтілиться у виставі в популярну письменницю Паолу, а в ролі невизнаного драматурга П’єтро Десоні глядачі побачать молодого актора Євгена Дробинського.

Нагадуємо, що подивитись комедію «Спальня Сальвадора» можна буде 9 червня о 18:00 на Основній сцені нашого театру.