4 лютого на Новій сцені Театру ім. Лесі Українки глядачі комедії «На всю котушку» можуть здійснити справжню мандрівку в минуле й опинитись в Америці 60-х років минулого сторіччя. Ця подорож буде веселою, цікавою і навіть пізнавальною. Бо тема родинних стосунків, яка розкривається у цій виставі, близька більшості людей у всі часи у будь-яких куточках світу.

 

Вистава «На всю котушку» поставлена за дебютною п’єсою американського драматурга Ніла Саймона яка в оригіналі має назву «Прийди та засурми у свій ріг» (Come Blow Your Horn). Її неймовірний успіх дозволив Саймону залишити свою кар’єру сценариста на телебаченні заради написання п’єс для театру та сценаріїв до повнометражних фільмів. На цій ниві Саймон досягнув неабиякого успіху, досить швидко ставши найпопулярнішим драматургом на Бродвеї. А ще він відомий тим, що отримав більше номінацій на «Оскар» та премію Тоні, ніж будь-який інший письменник.

Проте успіх і визнання критиків та глядачів не звалилися на молодого сценариста з неба. Відомо, що цю п’єсу він переписував більше ніж 20 разів протягом трьох років! В процесі роботи над нею він додав до сюжету кілька автобіографічних фактів: так прототипом ловеласа Алана Бейкера став старший брат драматурга Денні Саймон, з яким він разом працював над сценаріями телевізійних шоу, а характери батьків головних героїв Саймон частково списав зі своїх батька та матері. Та й в самому Бадді Бейкері можна легко впізнати молодого Ніла Саймона.

 

За сюжетом цієї вистави юний Бадді Бейкер, занудьгувавши від життя з батьками, вирушає до старшого брата Алана, щоб той ввів його у світ «солодкого дорослого життя». Переконаний холостяк, Алан погоджується дати кілька відповідних уроків молодшому братові як подарунок до дня народження. Але зненацька, здібний учень досить швидко освоює всі хитрощі у мистецтві флірту, отримання задоволення від вечірок та поглинання алкоголю. А тут ще й батьки ніяк не можуть змиритися з тим, що сини вислизнули з під їх опіки.

 

Колоритну атмосферу Америки 60-х років дуже правдоподібно передають вдало підібрані декорації та костюми головних героїв, робочий чорно-білий телевізор в кутку «кімнати», а також популярна музика того часу. Як підкреслює режисер-постановник вистави та автор музичного оформлення залужений діяч мистецтв України Віктор Попов, музика у цій виставі є одним із найважливіших компонентів.

 

– Вона не йде попереду, вона не тягне за собою дію, але вона є важливою частиною цієї дії, – говорить Віктор Попов. – У той час, в якому розвиваються події нашої вистави, була справжня революція у світі музики. І такої аналогічної епохи музичного вибуху ми з того часу ще не переживали. Я взагалі прихильник того, що самі артисти під час вистави можуть самостійно грати на музичних інструментах. Ось і в цій виставі у нас Ілля Каріков грає на гітарі, а Іван Чебан – на піаніно. Доволі часто в процесі роботи над виставою, актори самі щось пропонують зіграти. Я прислухаюся до їхніх пропозицій, відбираю. Підбір музики – це дуже корисна та розвивальна робота. Та крім музики хотілося б відзначити у виставі ще запальний рок-н-рольний фінал, який поставив Олександр Пушкарьов. Всі наші три пари танцюють рок-н-рол і це не просто передає дух епохи, але виглядайте дійсно дуже яскраво.

 

Тож запрошуємо всіх любителів веселих комедій і гарної музики подивитись цю чудову виставу 4 лютого о 16:00 на Новій сцені нашого театру та отримати величезний заряд гарного настрою.

 

Отримати довідки та замовити квитки можна за тел.: (067) 638-14-09