Академічний музично-драматичний театр міста Кам’янського, який носить ім’я Лесі Українки, прямує на батьківщину видатної письменниці.

2021 рік особливий не лише карантинними обмеженнями, а й 150-річчям від дня народження Лесі Українки. Через тривалу пандемію ковіду у лютому велелюдного відзначення ювілею на батьківщині видатної письменниці не відбулося. Організатори перенесли святкування на більш безпечний період.

Наразі оголосили нові дати – з 23 до 25 липня. Усі заходи будуть проходити у рамках Міжнародного фестивалю літератури та мистецтва «Лесині джерела». У ці дні Новоград-Волинський прийматиме поважних гостей із різних країн світу.

Наш театр, єдиний серед театрів України, запрошений взяти участь у державних заходах. 23 липня в міському палаці культури ім. Лесі Українки ми покажемо виставу «Цілую. Леся».

Унікальність цієї постановки полягає в тому, що вистава повністю створена на базі театру – від народження задуму до сценічного втілення. Маргарита Ненашева (режисер) та засл. арт. України Марина Юрченко (виконавиця ролі Лесі) ґрунтовно вивчили епістолярну спадщину і творчість Лесі Українки та створили оригінальний текст для вистави, розкрили всім відомий «хрестоматійний» образ по-новому: об’ємно, достовірно, цікаво.