У дні новорічних свят кожна дитина чекає казки. І що може бути кращим подарунком для малюка, ніж візит до театру, який стане для нього справжньою новорічною  пригодою?

Театр ім. Лесі Українки  підготував до Нового року аж три  казкові прем’єри.  Їх показ розпочнеться 19 грудня у День святого Миколая.

«Лускунчик і Мишачий король» за повістю Е. Т. А. Гофмана – це традиційна зимова казка, дія там відбувається напередодні Різдва. У цій виставі з першої до останньої хвилини сцену не залишає атмосфера Казки і Чуда! На цілу годину глядачі зануряться у знамениту історію дівчинки Марі та її дерев’яного іграшкового друга Лускунчика, разом з яким вона вступає в сутичку з Мишачим королем. Перед глядачами промайнуть справжнісінькі бої між ожилими іграшками на чолі з Лускунчиком і полчищами мишей. Історія про Любов, Дружбу, Відвагу і Мужність зворушить серця і малюків, і їх батьків! Постановку здійснює засл. діяч мистецтв України Сергій Чулков.

Ще одна прем’єра – казочка, яку можна буде дивитися навіть трирічним малюкам «Їжачок без колючок» А. Богачової – дуже добра, весела і повчальна. Автор сценічної редакції  українського перекладу п’єси і режисер-постановник вистави – Ігор Азаров. 

На що тільки не готовий піти Їжачок, щоб сподобатися друзям: він позбавляється своїх колючок, власний хвіст змінює на білячий, а свої маленькі вуха – на довгі заячі. Ось тільки такі перетворення не роблять Їжачка щасливим. Він стає популярним серед друзів, але перестає бути самим собою. На допомогу Їжачкові приходить  Ворона, Мама Їжачиха, Чарівний Пень і, звичайно ж, друзі-глядачі. Особливої привабливості цій казочці надають пісеньки, які одразу запам’ятовуються.

Третя прем’єра – казка «Сонце серед ночі»  за творами українського дитячого письменника Вс. Нестайка – буде показана, на відміну від двох вищеназваних, не на Основній, а на Новій сцені Театру ім. Лесі Українки.  Це історія про те, як зайчик Коська Вухань і їжачок Колька Колючка даремно боялися йти вчитися до лісової школи, адже там їх очікували веселі, цікаві, захоплюючі та навіть детективні пригоди. Саме там вони позбулися страху, перемогли підступного шакала Бацилу та навчилися бачити сонце серед ночі.  Разом з акторами театру у виставі будуть грати вихованці дитячої театральної студії «Гармонія». Над постановкою працює режисерський тандем: засл. артистка України Марина Юрченко і Максим Монастирський.

Перед виставами юних театралів обов’язково привітають Дідусь Мороз і Снігуронька.

Звичайно ж, слід додати, що адміністрація Театру ім. Лесі Українки, запрошуючи глядачів на вистави, робить все можливе, щоб цей  візит був безпечним. Шахова розсадка глядачів, заповнення зали лише на 50%, санітарна обробка глядацької зали і фойє після кожної вистави, обов’язкове носіння маски – ці заходи виконуються беззастережно.    

Ласкаво просимо на зустріч з Новорічною Казкою!

Ірина Федорова, керівник літературно-драматургічної частини

Квитки можна замовити за телефонами:+38 (068) 680 74 30; +38 (097) 869 85 71, +38 (067) 622 58 55