Сьогодні 22 січня, стало відомо про те, що артисту оркестру  нашого театру, срипалю-віртуозу Олександру Володіну  Указом Президента України № 18/2020 присвоєне почесне звання «Заслужений артист України».  Чудова новина в День Соборності України!

Біографічна довідка: Олександр Володін закінчив  Дніпродзержинське музичне училище, а згодом Національну музичну академію ім. Чайковського і в 1998 році аспірантуру при цій академії по класу скрипки.  Працював концертмейстером Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України, Національного симфонічного оркестру, в ансамблі солістів «Київська камерата», в симфонічному оркестрі телебачення і радіо України, в Камерному оркестрі Богодара Которовича.   З 2003 по 2008 роки і з 2012 по 2016 роки працював в Кореї, в Корейському естрадно-симфонічному оркестрі Seoul Pops Orchestra. У перерві між роботою за кордоном був солістом в оркестрі Дніпродзержинського театру ім. Лесі Українки, в Дніпропетровському будинку органної та камерної музики. З 2016 року Олександр Володін – перша скрипка Академічного  музично-драматичного театру ім. Лесі Українки.

Олександр – виконавець високого ґатунку, скрипаль-віртуоз, який досконало володіє інструментом, фанатично відданий служінню музичному мистецтву.  Він по постійний  учасник всіх концертних програм театру, де виступає як у складі оркестру, так і з сольними номерами.

В сольному репертуарі музиканта – найскладніші віртуозні партії найрізноманітніших жанрів. Це і академічна інструментальна музика, і кавер-версії популярних класичних творів, джазові композиції і сучасна інструментальна.Завдяки багатому  виконавському репертуару Олександра Володіна, його надзвичайній популярності у глядачів, в театрі було створено вже три його сольні програми, які з аншлагом та великим успіхом пройшли в Кам’янському.

Перша програма «Її Величність Скрипка» була адресована  молодіжній аудиторії – студентам музичного коледжу, учням музичних шкіл, але зібрала повний зал прихильників музики всіх вікових категорій.

Друга сольна програма, розширена і оновлена, не мала спеціальної назви – для повних зборів достатньо було просто поставити в афішу ім’я і прізвище скрипаля.

Третя програма – це чотири концерти  для скрипки з оркестром («Весна», «Літо», «Осінь», «Зима») із циклу «Пори року» Антоніо Вівальді.  Олександр також підготував дві програми для струнного квартету, які збирають любителів музики в арт-салоні Нової сцени Театру ім. Лесі Українки «Блакитна вітальня». Це музичні вечори «Весняний дивертисмент» та «Астор Пьяццолла. Танго пристрасті». 

Щиро вітаємо нашого колегу з присвоєнням почесного звання! Бажаємо здоров’я, удачі, а головне –  щоб ніколи не згасав той вогник творчого натхнення, що дарує нам стільки радісних хвилин насолоди  музикою.