Нещодавно ми відновили балет-феєрію “Душа поета. Сон.” Сьогодні нарешті показали цю виставу кам’янчанам. І ось маємо першу рецензію. Автор – журналіст газети “ДМК” Світлана Луньова:

“На сцені Академічного музично-драматичному театру імені Лесі Українки поновлено балетну виставу «Душа поета. Сон», поставлену режисером Олександром Варуном за мотивами поеми Т. Г. Шевченка «Сон» до 200-річного ювілею Великого Кобзаря у 2014 році.
Вистава здобула кілька престижних нагород, у тому числі стала лауреатом регіонального театрального фестивалю «Січеславна- 2014», але згодом з об`єктивних причин зникла з репертуарної афіші театру. І ось заслужений діяч мистецтв України О. Варун вирішив відновити виставу, враховуючи курс театру на популяризацію української класики.
Слід визнати, що «перекласти» поетичний твір мовою танцю – завдання надзвичайно складне, яке вимагало від режисера та хореографа-постановника Наталі Клішиної неабиякої творчої сміливості. Але вони блискуче з ним впоралися, створивши оригінальну, багато в чому новаторську виставу. Творчий експеримент виявився вдалим, про що свідчить перемога на Дніпропетровському обласному театральному фестивалі, присвяченому 200-річчю Т. Г. Шевченка
Минулого вівторка глядачі побачили відновлену версію вистави, у якій задіяні нові актори та танцівники. Так, головну партію Поета виконує Артем Маловічко, у ролі Птаха (Душі поета) глядачі побачили молоду балерину Анастасію Куксенко. Окрім артистів балету, у виставі активно задіяні й драматичні актори, оскільки хореографія тут тісно поєднується з пантомімою. Причому, актори здебільшого виконують одразу по декілька ролей.
Так, Євгенія Босенка ми бачимо серед персонажів, що уособлюють людські вади (Жадібність), у наступних сценах він грає також Каторжанина та Чиновника. Виразно зіграв пихатого царського Генерала та Обжерливість Олександр Нагорний; одразу в декількох ролях бачимо також Максима Монастирського, Руслана Куксенка та В’ячеслава Ададурова. Запам`ятовується Дмитро Алексеєнко у ролі могутнього Козака, чудово відтворює образ згорьованої Удови Ілона Малишева. Жорстокого Царя дуже колоритно грає Олександр Пушкарьов, Імператрицю – Дар`я Смірнова. Особливо глибоке враження справляє на глядачів фінальна фантасмагорична сцена в царському палаці. Автором оригінальної сценографії вистави також є режисер О. Варун (художник-постановник Олег Єрмоленко). Виразні костюми створені художником Ангеліною Морозовою, а ретельно підібране музичне та світлове оформлення є однією з умов успіху вистави”.