Сергію Винокурову, актору Театру ім. Лесі Україники м. Камя’нського призначено стипендію Президента України молодим письменникам і митцям у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва. (Указ Президента України №21/2021)

Сергій Винокуров почав працювати в Театрі ім. Лесі Українки м. Кам’янського з вересня 2017 року. До цього, після закінчення  Дніпропетровського театрально-художнього коледжу, Сергій працював  в Севастопольському академічному російському драматичному театрі ім. А. В. Луначарського та у Дніпровському академічному  українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченко.

Молодий, але вже досвідчений артист, відзначений на попередніх місцях роботи дипломами різних театральних фестивалів і премій, Сергій Винокуров одразу органічно влився в творчий процес Театру ім. Лесі Українки. Він блискуче ввівся на кілька провідних ролей у вистави діючого репертуару театру, а саме на роль Генріха Айзенштайна  в опереті І. Штрауса «Летюча миша», на роль Робера в комедії «Гра у кохання» М. Камолетті, короля Філіпа у виставі «Лев узимку» Дж. Голдмена.

Чудові вокальні дані, сценічна принадність,  природне почуття гумору,  здатнiсть до iмпровiзацiйного існування в ролi роблять Сергія Винокурова незамінним  для ролей в оперетах і музичних комедіях.(Генріх Айзенштайн в «Летючій миші» І. Штрауса, Тасілло в «Мариці» І. Кальмана, Тіто Мереллі в «Зірковому часі» К. Людвіга. Разом з тим, в драматичних ролях  він проявляє уміння відтворювати найтонші нюанси психології своїх героїв (Джейк у «Жінках Джейка» Н. Саймона, Сергій Мержинський у виставі-подорожі «Цілую. Леся» М. Ненашевої). Артиста Сергія Винокурова відрізняє  відчуття форми того чи іншого спектаклю, інтелектуальний підхід до створення ролей, уміння працювати в ансамблі, точно виконувати задачі, поставлені режисером. Сергій Валерійович Винокуров дуже швидко став одним із провідних артистів Театру ім. Лесі Українки, завоював любов глядачів.

Сергій Винокуров на фото у виставах “Жінки Джейка”, “Зірковий час”, “Маріца”

  

Нагороди:
2012 рік – Диплом лауреата премії КРО НСТД України ім. народного артиста Росії Г.П. Апішина в номінації «Краща роль молодого артиста» за роль Яго (оперна партія) у виставі «Отелло» В. Шекспіра Севастопольського академічного російського драматичного театру ім. А. В. Луначарського.
2013 рік – Диплом переможця вищої театральної нагороди Придніпров’я «Надія Січеславни-2013» в номінації «Кращий акторський дует» за ролі Коломана Зупана та Лізи (артистка Яна Григоришина) у виставі «Маріца»     І. Кальмана Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.
2014 рік – Диплом переможця вищої театральної нагороди Придніпров’я «Надія Січеславни-2014» в номінації «Краща чоловіча роль» за роль Голохвастого у виставі «За двома зайцями» М. Старицького Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.
2014 рік – Диплом переможця вищої театральної нагороди Придніпров’я «Надія Січеславни-2014» в номінації «Гран-прі» за роль Голохвастого у виставі «За двома зайцями» М. Старицького Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.