Під таким гаслом пройде новий сезон у Театрі ім. Лесі Українки, що розпочнеться 27 вересня. У сезоні 2019-2020 р.р. ми будемо відзначати одразу три знаменні дати: 120 років тому була побудована Народна аудиторія (нинішня будівля театру), 85 років тому у Кам’янському засновано перший професійний театр і 40 років виповнюється нині діючому театру. Тож приводів для урочистостей багато.

Та театр – це в першу чергу вистави. На початку сезону театр порадує глядачів показом прем’єрних вистав 39-сезону: «Лев узимку» (27 вересня), «Дракон» (4 жовтня), «Зірковий час» (5 жовтня), «Таємниці Мадридського двору» (6 жовтня) та казкою для дітей «Тигренятко, що казало «Р» (6 жовтня).

  

Втім, приємності на цьому не закінчуються. Ми продовжимо вечірні зустрічі у Блакитній вітальні на Новій сцені театру. 19 жовтня струнний квартет під керуванням Олександра Володіна порадує меломанів концертом «Астор П’яццолла. Танго пристрасті»

Режисер театру Олександр Варун закінчує працювати над виставою «Скільки років нареченій» за п’єсою ізраїльського письменника Йосефа Бар-Йосефа. За сюжетом Саймон вважає своїм обов’язком влаштувати особисте життя сестри – сорокачотирирічної Леї. Але де знайти нареченого для перезрілої сором’язливої діви? І вихід знайдений: нареченого привозять з Єрусалиму. Жанровий діапазон вистави – від фарсу до драми – не дозволить нудьгувати глядачам. Прем’єра відбудеться 11 жовтня.

Віктор Попов, режисер, який здивував кам’янчан казкою для дорослих «Дракон», в новому сезоні готує не менш дивовижну виставу – «Вечерю дурнів» за п’єсою відомого французького кінорежисера та сценариста Франсіса Вебера. Сюжет вистави розповідає про видавця П’єра, у якого разом з приятелями існує традиція: щосереди запрошувати на вечерю дивакуватих гостей і намагатися розговорити їх на потіху іншим. Але так сталося, що сам господар вечірки прихворів і зустріч скасував, проте «дурень» на неї все одно з’явився, принісши з собою повний комплект катастроф, негараздів і несподіванок.

Головний режисер театру ім. Лесі Українки Сергій Чулков в ювілейному сезоні порадує мюзиклом «Хелло, Доллі!» Джері Хермана за п’єсою Торнтона Уайлдера «Обережно, сваха!». Джазова love-story про ділову, стильну, дотепну сваху, яка з’єднує закохані серця і знаходить своє щастя. У мюзиклі буде задіяний майже весь акторський склад, артисти балету та оркестр.

Також до репертуару повернуться улюблені вистави: комедія «Гра в кохання» за п’єсою французького драматурга Марка Камолетті, «Одруження» за п’єсою великого Миколи Гоголя та казки – «Я Котигорошко» і «Троє поросят».

В новому сезоні ми продовжимо знайомство з творчістю Театру Корифеїв з міста Кропивницький. Мюзикл «Циганка Аза» під час ХІ Міжнародного театрального фестивалю «Класика сьогодні» підкорив глядачів своєю колоритністю та грою акторів. У листопаді кам’янчани зможуть побачити дві музичні вистави «Сорочинський ярмарок» та «Севільські заручини». В свою чергу наш театр побуває на гастролях у Кропивницькому та представить там дві вистави – «Метод Гренхольма» та «Тартюф».

 

Також у жовтні Театр ім. Лесі Українки відправиться на гастролі у грузинське містечко Ахалцихе у рамках Меморандуму підписаного під час фестивалю «Класика сьогодні». Наші актори покажуть на сцені Театру Месхете вистави «Тартюф» та «Украдене щастя».

Наразі творчий колектив театру натхненно готується до відкриття й успішного проведення ювілейного театрального сезону. Сподіваємося, що він принесе нові мистецькі події, які стануть знаковими як для театру, так і для всього міста. Це лише початок, тому залишайтеся з нами, дорогі глядачі, чекайте нових прем’єр та слідкуйте за нашими новинами на сайті та у соцмережах.

Прес-служба театру