26 років триває це творче змагання. Традиційно у ньому беруть участь театри Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, Павлограду та Кам’янського.
Голова журі, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри театрознавства та акторської майстерності Львівського національного університету ім. І. Франка, головний редактор журналу «Просценіум» Майя Гарбузюк так у торішньому інтерв’ю оцінила значення «Січеславни» в культурному житті регіону: «Фестиваль – надзвичайно важливий. Це, можна сказати, лабораторія, і уже історія театрального мистецтва регіону. Фестиваль унікальний і за тривалістю, і за своєю концепцією, і за завданнями, і, очевидно, за наслідками, коли ти виносиш свою роботу не тільки на суд глядачів, а й на суд професійної аудиторії. Для цього треба мати мужність творчу. Саме це демонструють театри вашого регіону. І тому для нас велика честь брати участь у фестивалі і вносити свою частку душі, професії та тепла у вашу роботу».
Театр ім. Лесі Українки м. Кам’янського – неодноразовий лауреат «Січеславни». Свого часу перемогу на фестивалі здобули вистави, які і зараз прикрашають репертуар: «Ханума», «Дуже проста історія», «Душа поета», «Звідки беруться діти», «За двома зайцями» тощо (цей перелік далеко неповний).
Ждемо не діждемося 22 та 23 березня – час, коли на нашій сцені поважне журі побачить «Наталку Полтавку» та «Самограй з перцем. «ЮКРЕЙНІЕНДРІМ’S». Початок конкурсних вистав 22-го о 18:30, 23-го о 18-ій.

Чекаємо вас, любі глядачі!!! Дуже сподіваємося на вашу присутність і вашу підтримку!!!