Жодного разу за всю історію існування не доводилося Театру ім. Лесі Українки відкривати театральний сезон влітку, до того ж в умовах світової пандемії.  Але все колись буває вперше.  31-го липня з дотриманням усіх карантинних норм (1 глядач на 5 квадратних метрів глядацької зали тощо) 41-й сезон розпочався прем’єрою вистави «Жінки Джейка».  

Не було урочистих промов,  перед початком спектаклю до глядачів  вийшов головний режисер театру заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков і звернувся до них з коротким теплим вітанням. Сергій Анатолійович подякував  всім, хто прийшов в цей вечір до театру, та загострив увагу на тому, що спектакль, який зараз розпочнеться, потребує від глядача особливої уваги та зосередженості.

Дійсно, п’єса американського драматурга Ніла Саймона «Жінки Джейка», на відміну від інших його творів,  не часто знаходить сценічне втілення в російському перекладі, хоча активно ставиться в англомовних країнах. До речі, в Україні першим до цього твору звернувся саме наш театр.

Це романтична, іноді щемливо сумна, іноді весела та дотепна історія любові 43-х річного письменника Джейка (Сергій Винокуров) і його дружини Меггі (заслужена артистка України Марина Юрченко). Їх шлюб  на межі розпаду, тому намагаючись зрозуміти, що відбувається у відносинах з дружиною, Джейк то подумки, то насправді розмовляє з найважливішими жінками у своєму житті. Серед них – турботлива і любляча сестра Карен (заслужена артистка України Світлана Комарова), вже доросла дочка Моллі (Анна Навроцька), Моллі у дитинстві (Поліна Волощенко), дотепна і мудра психотерапевт Едіт (заслужена артистка України Ірина Чваркова), перша дружина Джейка, яка загинула в автокатастрофі кілька років тому (Тетяна Петренко), його коханка Шейла (Анна Орлова і Вікторія Тютюренко). Оскільки Джейк все більше і більше перемішує свої справжні розмови з фантазіями, хаос здається неминучим, але в кінці кінців після низки то зворушливих, то комічних сцен напружена ситуація вирішується.

Слід сказати, що зал стежив за розвитком подій, затамувавши подих, а у фіналі нагородив акторів і режисера оваціями, та букетами квітів. Винесли на сцену і корзину квітів для колективу театру від Кам’янського міського голови Андрія Білоусова.

Ми вітаємо всіх з відкриттям сезону і прем’єрою! Сподіваємося, що цій   теплій, людяній, добрій виставі судилося довге щасливе життя. Відтепер чекаємо всіх прихильників нашого театру на всіх наших сценічних майданчиках. Слідкуйте за репертуаром!