Пощастило побувати на одній з репетицій комедії «Таємниці Мадридського двору». Слово «пощастило» у даному випадку не є перебільшенням. Режисер, заслужений діяч мистецтв України Олександр Варун  дуже рідко допускає сторонніх у свій творчий процес.

Зараз так званий етап «читки», коли актори читають свої ролі, режисер пояснює їм власне трактування майбутньої вистави, усі разом обговорюють сенс п’єси та реплік її героїв зокрема.

…Читали  перший акт. Царювала невимушена атмосфера. Режисер час від часу шуткував. Артисти від душі сміялися, що не заважало їм переконливо промовляли фрази своїх героїв. Варто було закрити очі, і на мить забувалося, що усе відбувається в репетиційній залі, здавалося, що ти – у круговерті іспанських двірських інтриг 16 століття.  Відчувалося наскільки усім учасникам процесу подобається працювати над п’єсою.

Нагадаємо, що у виставі задіяні Вероніка Полєва, Дмитро Алексеєнко, Юлія Жиліна, Тетяна Білянська, Світлана Нікітенкова-Вертій, Максим Монастирський, Ольга Онискевич, Анна Орлова, Ілля Гетік, Руслан Куксенко, Іван Чебан, Богдан Діденко, Вдадислав Лисенко, Олександра Івлюшкіна.

Співавтори п’єси – французькі драматурги Ежен Скриб та Ернест Легуве.

Приємна новина: прем’єра має відбутися ще у цьому театральному сезоні.

Альона Карапиш,
нач. прес-служби