14 квітня на Основній сцені знову покажемо виставу за однією з найулюбленіших українських п’єс – музичну комедію «Сватання на Гончарівці». Попри солідний вік цієї п’єси Григорія Квітки-Основ’яненко, вона не сходить з театральних підмостків, а на кам’янській сцені живе вже 15 років,  і кожне нове покоління глядачів із незмінним захопленням спостерігає за тим, як красуня Уляна підносить гарбуза незграбному  Стецьку, як відставний солдат Скорик видає себе за чародія та не гірше досвідченого маніпулятора буквально «гіпнозує» незговірливу Улянину матір, аби та погодилася видати дочку за коханого. Колоритний український гумор майстерно переплітається з мотивами народних пісень, обрядовою поезією і при цьому сюжет не втрачає водевільної інтриги до самого фіналу. Яскраві характери героїв, динамічний сюжет, комедійні ситуації та дотепні діалоги незмінно викликають захоплення у глядачів.

– Я вважаю, що ця вистава подобається глядачам відкритістю її героїв, чесністю їх почуттів, чистими відносинами, правдою життя, – каже виконавець ролі Олексія, актор Дмитро Сороколат. – Любовна історія Олексія та Уляни якнайкраще демонструє оцю щирість почуттів. У цій щирості, у цій відданості й криється, на мій погляд, секрет української душі.

У мене до цієї вистави особисте ставлення. Я дуже її люблю, бо виріс на ній як, актор, як людина, як чоловік. Адже коли я почав в ній грати, я був ще молодим хлопцем.  Ми, актори, на ролях вчимось, ми на них професійно зростаємо і, звісно, що зараз я бачу помилки, які були у мене, коли я тільки починав грати Олексія. Був десь «затиснений»,  десь не розумів, що відбувається. Але з досвідом, у процесі роботи над виставою,  я кожного разу відкриваю для себе щось нове в розумінні цієї п’єси, в розумінні того яким я маю бути в цій ролі. Кожного разу йде це «пропрацьовування» образу,  подій, які відбуваються. Тобто кожного разу – це інша вистава. Тому маю надію, що глядачам також щоразу цікаво дивитись.

Тож обов’язково приходьте до нас у театр 14 квітня о 18:00, щоб насолодитися акторською грою, запальними народними танцями та піснями, а головне – справжнім українським гумором.

Замовити квитки на виставу «Сватання на Гончарівці» та отримати довідки можна за тел.: (067) 638-14-09