В Академічному музично-драматичному театрі ім. Лесі Українки зараз спекотно. Три режисера ставлять три вистави: казку, оперету та комедію.
Найближча прем’єра – 22 квітня – казка «Чарівний корінець». У 2006 році актор театру та кіно, режисер, драматург Павло Морозов написав цікаву і веселу історію про лісних мешканців, які спочатку живуть, здається, своїм звичайним життям: вічно голодний Вовк намагається упіймати зайця, а вухастий змушений щомиті себе рятувати. У цій постійній біганині герої зустрічають хитрющу лисичку, підступну сороку та доброго ведмедика. І хто знає як склалася б доля беззахисного зайчика аби тітонька сорока не продала йому за спекулятивною ціною корінця з дивними візерунками…

Режисер-постановник – Борис Рева. Саме він поставив у нашому театрі «Останню жінку сеньйора Хуана». Вистава запам’яталася кам’янчанам особливою атмосферою, філософською глибиною, проникливою грою акторів.
За «Чарівний корінець» режисер узявся з не меншим завзяттям. Як, до речі, і самі актори. У виставі задіяні Олександр Нагорний, Ілля Гетік, Світлана Нікітенкова-Вертій, Дмитро Сороколат, Іван Чебан, Тетяна Білянська, Тетяна Петренко, Вікторія Тютюренко, Анна Орлова, Юрій Декун, Ольга Терехова, Дар’я Смірнова.
Незабаром на сцені Театру ім. Лесі Українки – всесвітньовідома «Маріца» блискучого Імре Кальмана. Жанр – оперета, яка з початку свого виникнення, дарує глядачам легкість світосприйняття та життєрадісність. Режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков дуже тонко відчуває цей жанр. Свого часу він поставив «Сільву» та «Летючу мишу», які мали великий глядацький резонанс. Тепер черга «Маріци» дивувати, вражати, захоплювати…
Все про що мріє графиня Маріца – втекти в свій маєток, до циган, їх танців та пісень! Тільки там – щирість, тільки там – щастя, тільки там чекає справжня любов! І ось, нарешті, Маріца зустрічає своє кохання! Але невже Він також мисливець за приданим?
Принадність жанру оперети – в поєднанні хорошої драматичної гри і хорошого вокалу. Артисти Театру ім. Лесі Українки майстерно демонструють і те і інше. Дивовижно розчиняються у музиці, яку грає гордість театру – оркестр.
У заголовній ролі – заслужена артистка України Світлана Комарова та Ольга Онискевич. Світлана вже давно полюбилася кам’янчанам. Ольга тільки-но починає свій шлях, але дуже впевнено і яскраво. Чоловічі головні ролі виконують Євген Босенко, Сергій Винокуров (роль Тассіло), Богдан Діденко, Дмитро Сорокалат (Зупан). На роль Лізи затверджені Олександра Івлюшкіна та Тетяна Петренко. У виставі зайняті всі артисти театру.
Художник-постановник – Ірина Кохан – лауреат театрального конкурсу-фестивалю «Січеславна-2017» за кращу сценографію у виставі «Гамлет» Театру ім. Лесі Українки. Досвід у Ірини колосальний. Вистави, які вона художньо оформлювала, свого часу гастролювали навіть у Лондоні. У нашому театрі окрім «Гамлета» Ірині Кохан належать візуальні оправи вистав «Тартюф», «Забути Герострата», «За двома зайцями», «Гра в кохання» тощо.

Все, за що береться заслужений діяч мистецтв України Олександр Варун, приречене на успіх. Неодноразовий лауреат різноманітних театральних конкурсів. У тому числі в минулорічній «Січеславні» його вистава «За двома зайцями» перемогла у номінації «Кращий музичний спектакль». У ЗМІ Олександра Варуна вже давно прозвали майстром інтриги. Зараз режисер узявся розмотати заплутаний клубок «Таємниць Мадридського двору». Співавтори п’єси – французькі драматурги Ежен Скриб та Ернест Легуве.
Володарка янгольської зовнішності та розуму шахіста принцеса Маргарита, починає складну гру з іспанським королем Карлом V аби врятувати свого брата, французького короля, з полону. Комбінації вигадує – одна винахідливіша за іншу. Чи отримає іспанський король Карл V мат, чи, може, низка невдач змусить принцесу опустити руки? Дуже кортить дізнатися. Але треба дочекатися прем’єри.

Маргариту грає Вероніка Полєва, Карла V – Дмитро Алексеєнко. В інших ролях задіяні: Юлія Жиліна, Світлана Нікітенкова-Вертій, Максим Монастирський, Ольга Онискевич, Анна Орлова, Ілля Гетік, Руслан Куксенко, Іван ЧебанБогдан Діденко, Вдадислав Лисенко, Олександра Івлюшкіна, Тетяна Петренко. Над сценографією працює Ірина Кохан.

Усі три вистави будуть прикрашені танцювальними номерами у виконанні балету театру.

Точна дата прем’єр комедії «Таємниці Мадридського двору» та оперети «Мариця» ще не назначена. Але, як запевнило нас художнє керівництво театру, статися ці події мають до закриття театрального сезону. Отже чекаємо з нетерпінням.

Альона Карапиш