12 травня о 18:00 на Основній сцені театру ім. Лесі Українки ми покажемо одну з найулюбленіших вистав  кам’янчан – ульотну комедію «Любов-Любов, або Як ми влетіли!», про молодого архітектора Бернара, який винайшов спосіб крутити роман одночасно з трьома стюардесами, та несподівано його «ідеальний» план був зруйнований появою нового реактивного пасажирського літака.

Ця блискуча пікантна комедія поставлена на нашій сцені у 2012 році за п’єсою «Боїнг-Боїнг» відомого французького драматурга Марка Камолетті, твори якого перекладено 18 мовами. Що стосується п’єси «Боїнг-Боїнг», то вона вже давно стала класикою, і як будь-який класичний твір не втрачає актуальності з роками, а тому не сходить з афіш театрів у всьому світі.

Напередодні чергового показу комедії «Любов-Любов, або Як ми влетіли!» на сцені нашого театру ми зібрали найцікавіші факти про п’єсу «Боїнг-Боїнг», якими хочемо поділитися з вами.

Прем’єра п’єси «Боїнг-Боїнг» відбулася 10 грудня 1960 року у Франції. Ця постановка мала шалений успіх у публіки та стала візитною карткою Камолетті, який після цього тріумфу твердо зайняв місце у списку кращих комедіографів Франції.

Окрім комедійного сюжету, Камолетті у своїй п’єсі зробив акцент на бурхливому розвитку науково-технічного прогресу на межі 50-60 років минулого століття. Поштовхом для написання цієї п’єси став запуск у серійне виробництво у 1957 році літака Boeing 707, який став одним з перших реактивних пасажирських лайнерів у світі.

У виставах, поставлених за п’єсою «Боїнг-Боїнг», грали багато відомих акторів і навіть одна «Міс Світу». Британська актриса Енн Сідні, яка перемогла у світовому конкурсі краси 1964 року, зіграла одну зі стюардес в англійській постановці 1967 року.

За п’єсою «Боїнг-Боїнг» у 1965 році в США було знято однойменний комедійний фільм-фарс, головні ролі в якому виконали популярні актори Тоні Кертіс та Джері Льюїс. Цей фільм входить до числа улюблених картин режисера Квентіна Тарантіно.

У 1991 році «Боїнг-Боїнг» було занесено до Книги рекордів Гіннесса як найпопулярнішу у світі французьку п’єсу. На сценах світових театрів її ставили більш ніж 10 тисяч раз.

У 2002 році п’єса була адаптована для азійського регіону. Зберігши концепцію, текст і дух п’єси, автори азійського варіанту перенесли її дію в Азію і поміняли громадянство трьох стюардес на Сінгапур, Гонконг та Японію.

П’єса отримала друге життя на початку нового тисячоліття. У лютому 2007 року «Боїнг-Боїнг» був поставлений у Лондоні в Театрі комедії й став справжнім хітом як у критиків, так і у публіки. А у 2008 році вистава була відроджена і на Бродвеї в США. Ця постановка отримала премію Тоні в номінації «Найкраще відродження п’єси», а виконавець ролі архітектора Робера актор Марк Райланс отримав премію за найкращу чоловічу роль.

Нагадуємо, що подивитись комедію «Любов-Любов, або Як ми влетіли!» на Основній сцені нашого театру ви можете  12 травня о 18:00.

Замовити квитки та отримати довідки можна за телефоном: (067) 638-14-09

Тел. каси: (068) 680 74 30