Перед закриттям театрального сезону ми готуємося порадувати своїх глядачів ще однією блискучою прем’єрою – 16 червня на Основній сцені театру ми покажемо комедію «LUV” за однойменною п’єсою відомого американського драматурга та сценариста М’юррея Шизгала.

М’юррей Шизгал у другій половині 20 століття прославився як автор численних бродвейських п’єс та сценаріїв для кіно та телебачення. Достатньо зазначити, що саме він є автором сценарію популярної кінокомедії «Тутсі», за який був номінований на премію «Оскар».

П’єсу «LUV» Шизгал написав на початку своєї письменницької кар’єри – у 1964 році. Через рік її поставив на Бродвеї відомий театральний та кінорежисер Майк Ніколс один з 18 людей у світі, які отримали всі чотири головні американські нагороди в галузі розваг: «Еммі», «Ґреммі», «Оскар» і «Тоні». Постановка заслужила позитивні відгуки як у глядачів, так і у критиків: зокрема вона отримала п’ять номінацій на театральну премію Tony Award і виграла у трьох з них.

За сюжетом двоє давніх друзів Гаррі та Мілт, які колись разом навчалися у коледжі, зустрічаються у досить трагічний для одного з них момент. Попри те, що у них абсолютно різні погляди на життя, та й саме життя у кожного з них склалося по-своєму, з’ясовується, що вони стикаються зі схожими проблемами й кожен із них по-своєму нещасний. Тоді в голові одного з друзів народжується авантюрний план, як можна змінити своє життя на краще. І в цьому плані основна роль відводиться дружині Мілта – Елен.

П’єса з оглушливим успіхом йшла в багатьох театрах світу, в 1967-му році за нею було знято однойменний фільм, в якому роль Гаррі зіграв Джек Леммон, той самий, який у комедії «В джазі тільки дівчата» («Деякі люблять гарячіше») грав Джеррі/Дафну, а Мілта Пітер Фальк, який прославився своєю легендарною роллю лейтенанта Коломбо.

Вибір цієї п’єси, яку сам Мюррей Шизгал назвав свого часу «чорною комедією з жовтою смугою», для постановки в нашому театрі не випадковий. Навіть через 60 років після її написання, вона залишається сучасною та актуальною залишаючись стовідсотковою комедією, вона водночас торкається довічної проблеми цінності сімейних і дружніх зв’язків, близьких кожному з нас.

Головний меседж, який ми закладаємо у цю виставу, це те, що над відносинами треба постійно працювати та ні в якому разі не можна скаржитись на обставини й жити своїм минулим, підкреслює режисер-постановник вистави Артур Прокоп’єв. – Проте, попри такий серйозний підтекст, це буде звичайна комедія, де глядачі будуть сміятись протягом всієї вистави, починаючи з перших хвилин появи акторів на сцені.

Наскільки авторам цієї вистави вдалося органічно поєднати серйозну тему з масою комічних ситуацій глядачі зможуть оцінити вже через місяць – 16 червня о 18:00.

Замовити квитки на прем’єру, та отримати довідки можна за телефоном: (067) 638-14-09