«Принадність весни пізнається тільки зимою», – писав Генріх Гейне. В останні зимові дні поспішаємо розповісти, чим порадуємо глядачів у перший весняний місяць.
8 березня – яскравим шоу, присвяченим Міжнародному жіночому дню. Кожна жінка в душі – КОРОЛЕВА!!! Театр запрошує всіх королев, і, звичайно ж, представників сильної половини людства на концертну програму “Ваша величність жінко!” Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков. Прозвучать прекрасні мелодії, будуть виконані чарівні пісні, танцювальні номери, що хвилюватимуть до глибини душі…
13 березня – в рамках Шевченківських днів – станеться ПОВЕРНЕННЯ балету-феєрії «Душа поета» (за мотивами поеми Т. Шевченка «Сон»). Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Олександр Варун. Прем’єра відбулася в 2014 році. На жаль, спектакль певний час був знятий з репертуару. На радість глядачів, яким «Душа поета» встигла полюбитися, вистава відновлена. У ній вражає все: глибина режисерської думки, краса і масштабність хореографічного рішення, натхненне акторське виконання, витончена лаконічність сценографії… Балет-феєрія – лауреат театрального фестивалю, присвяченого 200-річчю Великого Кобзаря.
16, 17 березня – довгоочікувана прем’єра сучасної притчі Маріуса фон Майенбурга «Потвора». Постановниця – київська молода режисерка Юлія Мороз. Її роботи мають успіх в столиці. Ефектне староноворічне шоу, яке поставила Юлія Мороз в нашому театрі, також дуже сподобалося глядачам. Про те свідчили і бурхливі тривалі оплески, і захоплені відгуки.
У «Потворі» зайняті актори, які давно вже полюбилися публіці: Руслан Куксенко, Марина Юрченко, Вероніка Полєва, Владислав Лисенко. Артисти захоплено працюють над виставою. Охоче діляться своїми думками про матеріал. «На перший погляд здається, що «Потвора» – спектакль про індустрію краси, але насправді ця історія значно глибша», – каже Марина Юрченко.
«Ми всі хочемо подобатися оточуючим. Хтось стримано погоджується зі стандартами краси, а в когось це бажання переростає в манію. Про це спектакль, про це і не тільки…», – включається в розмову Владислав Лисенко.
У захваті від своєї ролі і Вероніка Полєва: «Дві героїні – в одному тілі. Перевтілення миттєве – прямо на сцені – без перевдягань і гриму. Це щось нове і для мене, і для глядача… ».
Ще одна важлива березнева подія: театр візьме участь у фестивалі-конкурсі на вищу театральну премію Придніпров’я «Січеславна». Кам’янські артисти у себе вдома на Основній сцені покажуть поважному журі дві вистави: 22 березня – «Наталку Полтавку» (реж.-пост., – засл. діяч мистецтв України Сергій Чулков), 23-го – «Самограй з перцем» (реж.-пост., – засл. діяч мистецтв України Олександр Варун). Спектаклі відрізняє особливий національний колорит, закоханість у матеріал, яскраві акторські роботи. Артисти відкриваються з нової несподіваної для глядача сторони. Спостерігати за їх сценічним життям дуже цікаво. Театр запрошує всіх: і хто вже бачив вистави, і для кого це буде вперше, відчути естетичну насолоду, поринувши у виняткову атмосферу «Самограю з перцем» та «Наталки Полтавки».
Що поєднує театральне мистецтво і весну? – Чарівна сила дарувати нові барви життя. Отже зустрічаймо весну і частіше буваймо у нашому театрі.

Алена Карапиш,
Нач. прес-служби