4 лютого, в Києві на сцені Центрального будинку офіцерів відбувся показ  вистави «Метод Гренхольма» Театру ім. Лесі Українки м. Кам’янського.

Актори та члени творчої команди розповіли, що зустріч зі столичними глядачами була успішною. Глядацька зала на 800 місць була майже повною, київські театрали спочатку насторожено придивлялися до незнайомих артистів, але вже через кілька хвилин почали активно реагувати на події і репліки і в кінці спектаклю оплески  та вигуки «браво!» не вщухали майже 10 хвилин.

Тож хочеться сказати слова вдячності нашим заслуженим артистам Олегу Волощенко, Марині Юрченко, артистам Олександру Тарханову та Максиму Монастирському за те, що вони достойно представили наш театр в столиці, незважаючи на певні перепони, через які довелося похвилюватися. Справа в тому, що сцена київського Будинку офіцерів не має повноцінного технічного облаштування, необхідного для показу театральних вистав. Але завдяки таланту, майстерності і винахідливості наших артистів вистава пройшла на високому художньому рівні.

В 2020 році наш театр планує ще два гастрольні виїзди до Києва: на початку літа на сцені Театру на Липках маємо показати казку «Рапунцель»  і комедію «Тартюф», а восени на сцені Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки – виставу «Лев узимку».

Ще одна приємна для нашого театру подія відбулася у Києві. Після спектаклю «Метод Гренхольма» нам вручили сертифікат про отримання Европейського фестивального знаку якості (EFFE label) від Європейської асоціації  фестивалів.  Про те, що Міжнародний театральний фестиваль «Класика сьогодні», засновником і організатором якого є наш театр отримав EFFE label, ми писали ще в червні минулого року.

І ось нарешті маємо сертифікат. Директору-художньому керівнику Театру ім. Лесі Українки Маргариті Кудіній сертифікат вручила Валентина Даміан,  представник громадської організації «Центр розвитку «Демократія через культуру», яка є хабом в Україні проекту «Європа для фестивалів – Фестивалі для Європи».   

Ірина Федорова, керівник літературно-драматургічної частини