18 травня у Блакитній вітальні Нової сцені в рамках ХІ Міжнародного театрального фестивалю презентували виставку живопису Алли Михальчук.  Не так давно Алла почала працювати в нашому театрі на посаді художника-постановника.

Алла Михальчук встигає не тільки опікуватися художнім оформленням вистав, концертних програм та інтер’єрів нашого театру, але й продовжує у вільний час займатися живописом, бере активну участь у різноманітних художніх виставках.

Народилася майбутня художниця Алла Альбертівна Михальчук в нашому місті, в сім’ї інженерів. Шлях до усвідомленої творчості почався з Дніпродзержинської дитячої художньої школи. Потім закінчила архітектурний факультет Дніпропетровської будівельної академії.

Художниця пробувала себе в різних техніках. Дуже любить писати акварелі, але, врешті-решт, прийшла до роботи з олією. Її улюблена тема – польові квіти. Але і архітектурна освіта дається взнаки – на багатьох картинах оживають вузькі вулички старовинних міст, стародавні собори, види місць, які впізнаєш з першого погляду, навіть якщо ніколи там не був.

Зараз майстриня має у творчому доробку близько 100 робіт. І ці роботи постійно демонструються на численних виставках. Достатньо сказати, що ось ця виставка – вже її шоста персональна. Щодо участі у колективних виставках, то їх важко перелічити.

Це і виставки в рамках Всеукраїнського історико-культурологічного фестивалю «Мамай-fest» в  Кам’янському. Виставки під час проведення  щорічного Українського Тижня Мистецтв в  Києві. Міжнародні виставки у Львові, в Польщі, в посольствах Латвії, Словаччини, в Дніпропетровській ОДА і навіть в кулуарах Верховної ради України.

Виставка буде демонструватися всі дні фестивалю, з нею можна познайомитися перед початком вистав. Всі дні в фойє буде звучати жива музика.