28 січня в Блакитній залі   Нової сцени Театру ім. Лесі Українки відкрилася виставка малюнків талановитого художника Рустама Алізаде. Рустам вже четвертий рік навчається малюванню у  Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості.  А ще він учень 6-Б класу спеціальної  школи «Гармонія» м. Кам’янського.

Завдяки педагогам спецшколи Рустам успішно долає вади мовлення, які отримав у ранньому дитинстві. Вчителі розповідають, що Рустам Алізаде – дуже відповідальний і допитливий хлопець, він робить успіхи у вивченні математики, займається плаванням і вже чотири роки створює не тільки малюнки, але й неймовірні  вишивки.

Роботи Рустама вже відзначені на міських, обласних, всеукраїнських конкурсах, а відсьогодні і до дев’ятого січня, їх можуть побачити і глядачі Нової сцени Театру імені Лесі Українки.

Юного художника привітала керівник гуртка образотворчого мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості Валентина Олексіївна Бойко, вихованці спецшколи «Гармонія» Максим Кравцов та Олена Баглай прочитали  вірші, а директор-художній керівник театру Маргарита Кудіна вручила Рустаму набір для творчості, а його товаришам  солодкі подарунки.

Так співпало, що Дитяча творча майстерня  Театру імені Лесі Українки, де діти можуть творити і розкривати свої таланти, також має назву «Гармонія». Схожі обидві «Гармонії» турботою і любов’ю до дітей. Саме тому у  керівників Театру і Школи виникла ідея об’єднатися, щоб такі таланти мали ще більше можливостей для розвитку. Щоб вихованці школи відвідували вистави театру, щоб реалізовувалися нові проекти, щоб світ дізнався про талановитих дітей.

Для цього під час відкриття  був  підписаний  Меморандум про співпрацю між Творчою майстернею «Гармонія» Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки м. Кам’янського і  Спеціальною школою «Гармонія». Документ підписали директор-художній керівник театру Маргарита Андріївна Кудіна та директор спецшколи  Антоніна Володимирівна Вінник.

28.12.2021