2 квітня на Основній сцені театру – комедія «За двома зайцями». П’єса, хоч і була написана Михайлом Старицьким в далекому 19 столітті, але й сьогодні актуальна. Барвиста, легка, невимушена історія не тільки розважає глядача, але й пропонує йому задуматися про справжні та хибні людські цінності.

Оригінальна постановка, кумедні ситуації, яскрава акторська гра, веселі пісні та запальні танці зробили цю відому комедію однією з найпопулярніших вистав нашого театру. Тож не дивно, що глядачі приходять на неї по кілька разів, з рідними та близькими, друзями та колегами і кожен раз с захопленням спостерігають за історією женихівства київського цирульника Свирида Петровича Голохвостого, у якого «в галавє завсігди такий водеволь, што только мерсі».

За сюжетом пустоголовий красунчик Свирид Петрович знайшов спосіб виправити своє безгрошів’я, одружившись з некрасивою, але багатою Пронею Сірковою. Проня грубить батькам, зі зневагою ставиться до «простих» людей, які не заморочуються «делікатними хранцюзькими манерами» і дуже хоче вийти заміж за «пєрвого кавалера» на Подолі, котрий «по-благородньому говорить панимаєт». Зрада нареченого, який напередодні весілля «закрутив» ще один роман на стороні, завдала їй великої душевної травми. З цим ствердженням, до речі згодна і виконавиця ролі Проні Прокопівни, заслужена артистка України Ірина Чваркова

 

– «За двома зайцями» – один з моїх найулюбленіших класичних творів, тому я давно хотіла зіграти Проню Прокопівну і була дуже щаслива, коли ця мрія здійснилася, – каже заслужена артистка України Ірина Чваркова. –  Якщо оцінювати Проню, як персонажа, то вона може здатися дурною, примітивною, некрасивою, вульгарною. Але вона мені подобається. Адже вона по суті нещасна жінка, яка, як і всі інші жінки, дуже хоче кохання, щастя і свого затишного сімейного гніздечка. І за своє кохання вона бореться як може, тому я виправдовую її вчинки. Її підло й низько обдурили і я їй щиро співчуваю. Люблю її й вона зараз ніби частина мене, хоча ми з нею абсолютно різні.

 

Тож навіть якщо ви вже бачили виставу «За двома зайцями» раніше, пропонуємо подивитись її ще раз і поглянути на відносини Свирида Петровича і Проні Прокопівни під іншим кутом зору. А якщо дотепер ви ще ні разу не були свідками цього «веселого женихівства», обов’язково виправляйте це упущення,  приходьте до театру вже цієї неділі та подаруйте собі вечір сміху, танців, пісень і позитиву!

Чекаємо вас 2 квітня о 16:00 на Основній сцені театру.

 

Замовити квитки та отримати довідки можна за тел.: (067) 638-14-09