Незабаром  солистка Наталія Шарай вже вдруге в цьому сезоні запросить прихильників на свій сольний концерт «Все пісня скаже». Ця очікувана подія відбудеться на чудовій відновленій Новій сцені Театру ім. Лесі Українки (колишньому ПК ім.Горького) 28 квітня, в суботу, о 16.00.

Наталія Шарай – володарка унікального лірико-колоратурного сопрано – гнучкого, дзвінкого і сильного голосу з діапазоном в три октави. Італійське слово «колоратура» перекладається, як «прикраса». І дійсно виступи Наталії – справжня окраса будь-якого концерту, публіка незмінно зустрічає і проводжає її громом оплесків. Вона виконує твори, які вважала б за честь включити в свій репертуар будь-яка оперна діва. Її творче довголіття і спортивна (так-так! саме спортивна!) форма вже стали майже легендарними. Ну, хто ще з вокалісток з майже сорокалітнім концертним стажем зможе під час виконання арії скинути туфлі і прямо на сцені зробити такий вражаючий акробатичний трюк, як колесо?

Ось чому концерт «Все пісня скаже» стане справжнім подарунком для всіх  шанувальників артистки. А ті, хто ще жодного разу не чув, як співає Наталія, зможуть вперше познайомитися з її мистецтвом, після чого неодмінно поповнять армію шанувальників таланту співачки.

Всіх, хто прийде на концерт «Всі пісня скаже» чекають вишукані музичні враження. У супроводі театрального оркестру під керуванням Євгена Курова Наталія Шарай виконає видатні твори світового класичного оперного репертуару для сопрано. Це і українські народні пісні «Глибока кирниця», романс М. Кропивницького «Соловейко», пісня Наталки з опери М. Лисенка «Наталка Полтавка», арієтта Джульєтти з опери Ш. Гуно «Ромео і Джульєтта», арія Лауретти з опери Дж.Пуччіні «Джанні Скіккі», знаменита Хабанера з опери Ж. Бізе «Кармен». Прозвучать старовинні російські романси, а також популярні арії з оперет.

Не варто очікувати від цієї концертної програми суворого філармонічного формату. Постановники постаралися придати йому святкову і невимушену форму. Режисер концерту – художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков. У ролі ведучих постануть Олександра Івлюшкіна і Богдан Діденко. У концерті візьмуть участь артисти балету театру.

 

Ірина Федорова,
керівник літературно-драматургічної частини