6 березня на Новій сцені Театру ім. Лесі Українки відбудеться дві чудові романтичні події. Обидві присвячені одночасно приходу весни, наближенню жіночого свята і – найголовніше! – відкриттю нового сценічного простору – Камерної сцени на 3-му поверсі Нової сцени. 

О 17 годині в Блакитній вітальні відкриється виставка живопису відомого українського художника Олега Щиголєва «Чарівний капелюх, або вбрання метелика».

«У кращих своїх роботах Олег Щиголєв – романтик, а то і казкар, він не стільки вбачає в існуючому світі затишну і загадкову красу, скільки її створює – з  тієї простої причини, що світові її катастрофічно не вистачає …». Ці слова мистецтвознавця Оксани Ламонової якнайкраще передають сутність творчого напрямку, в якому працює майстер.

А ось що розповідає про себе Олег Щиголєв: «Свій стиль я придумав сам. Мені хотілося протиставити смутному і нудному мінімалізму і не менш невиразному і одноразовому концептуалізму – повноцінну гучну колірну симфонію. В ній бере участь весь культурний пласт, змішуються всі стилі та напрямки, цитати з класиків і народного мистецтва. Конкретне і реальне сусідить з абстрактним і сюрреалістичним».

Олег Щиголєв народився в Луганську в 1950 році. Закінчив Дніпропетровське державне художнє училище. Член Національної спілки художників України з 1985р. В виставках бере участь з 1976 р. А їх за цей час відбулося вже майже півсотні, і це якщо згадувати тільки основні. Його полотна демонструвалися на персональних і колективних виставках України, Великобританії, Данії, Італії.  Роботи Олега Щиголєва знаходяться в Міністерстві культури України, художніх музеях і галереях Луганська, Києва, в приватних колекціях України, Великобританії, Італії, Іспанії, Голландії, США, Данії, Ізраїлю тощо.

Виставка «Чарівний капелюх, або вбрання метелика» працюватиме протягом місяця, але тільки шість днів: 6,7, 13,14,21 і 28 березня. Квитки на виставку коштують 30 грн. Довідки за телефоном 068-68-07-430

О 17:30  в Камерній залі розпочнеться святковий вечір «Весна в ритмі вальсу». Звуки вальсів всіх часів і народів наповнять реконструйовану оновлену залу (колишню лекційну). Віднині Камерна зала – це невелика сцена, обладнана всім необхідним, та майданчик перед сценою де за столиками  розмістяться глядачі. Тобто тепер там можна проводити різноманітні програми в жанрі кабаре, літературні та музичні вечори, творчі зустрічі,  а якщо столики замінити на ряди крісел, то і показувати вистави малих форм.

Для відкриття Камерної залиструнна група оркестру під керівництвом заслуженого артиста України Олександра Володіна, артисти драми і балету підготували програму для тих, хто закоханий у вальс, в цей вічно юний танець, чарівності якого вже два століття підкоряється весь світ.

Вальси Іоганна Штрауса і  Дмитра Шостаковича, Арама Хачатуряна та Іллі Шатрова, Марка Фрадкіна і Матвія Блантера, Андрія Петрова, Ігора Шамо Євгенія Доги і багатьох інших популярних композиторів.

Невимушена атмосфера, приязний конферанс, легкі закуски і напої (їх вартість входить в ціну квитка) та чудова музика – святковий піднесений весняний настрій гарантовано! Вартість квитків – 220 грн. Довідки за телефоном 068-68-07-430

Ірина Федорова, керівник літературно-драматургічної частини