Студія “Гармонія”  почала працювати на базі Нової сцени Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки з 2016 року. З дітьми віком від 5 до 16 років займаються справжні професіонали своєї справи: досвідчені актори, які у театрі під час вистав дарують дітям казку, а під час занять – навички, які обов’язково знадобляться їм у подальшому житті.
Під час занять діти вчаться дивитися на себе з боку, узгоджувати свої дії з партнерами, вибудовувати відносини, а виступ перед глядачами формує впевненість в собі.

29 травня молодша та середня групи, що займаються перший рік, показали для своїх батьків і гостей дві вистави. Діти віком від 5 до 7 років приготували виставу «Кицин дім» за казкою Самуїла Маршака. Більш старші, віком  від 8 до 11 років –  виставу «Ті, що загубили час» за мотивами казки Євгена Шварца.

  

Перший рік занять у театральній студії і перші кроки  по сцені. За словами керівника цих двох груп, Людмили Соляник – юні актори готувалися з усією серйозністю, вивчали  ролі, відпрацьовували мізансцени, ну і звичайно хвилювалися.  А звітні вистави – це підбиття підсумків за навчальний рік –  чого навчились і які досягнення.

Поряд з добре розвиненою мовою і більш широким, ніж у однолітків, кругозором  у дітей, під час занять, тренується пам’ять, вони стають більш комунікабельними,  з’являється відповідальність за справу, за себе і партнера. По суті вони знаходить своє місце в світі, набувають безліч унікальних навичок, щоб заявити про себе і стати щасливими.

  

«У планах на наступний навчальний рік, – говорить Людмила Соляник –  виставу  «Ті, що загубили час» поставити на великій сцені з декораціями, світлом, костюмами і показати її більшій кількості глядачів».

Ми вітаємо вихованців, їх батьків і педагогів студії «Гармонія» з закінченням навчального року і бажаємо всім хороших канікул!